Webshop lasnaad macro-ets testkits en metaal etsvloeistoffen

Wij leveren diverse laboratorium benodigdheden voor metallografisch onderzoek. Zoals testkits voor het macroscopisch etsen van lasnaden en etsvloeistoffen voor microscopisch onderzoek naar korrelgrenzen en/of microstructuren van metalen.

Voor informatie over prijs, bestelling, levertijd of overige informatie:
E: info@matinspired.nl
T:  +31 (0)40 75 161 75

M: +31 (0)6 155 744 98 
Levering naar België is ook mogelijk


Testkits (voor onderzoek naar kwaliteit van lasnaad)
Artikel
 Product
Artikel TK01 Nital macro-ets Lasnaden testkit voor staal

Dit is een professionele testkit voor het veilig, snel en eenvoudig macroscopisch etsen van dwarsdoorsnedes van lasnaden van staal ten behoeve van interne inspectie of voor kwalificatie (bijvoorbeeld NEN1090). Zo kan eenvoudig de diepte en de kwaliteit van de lasnaad worden bepaald. Deze kit is onder andere geschikt voor constructiestaal zoals, S235, S275 en S355.
 
De lasverbinding dient zelfstandig door te worden geslepen of gezaagd. Vervolgens dient de lasnaad handmatig vlak te worden geschuurd met het schuurpapier uit deze kit. Hiervoor kan eventueel ook de mechanische schuur- en polijstkit worden gebruikt (Artikel TK02). Vervolgens kan er veilig worden geëtst met de twee componenten nital ets-vloeistoffen uit de kit. De geëtste lasnaad kan hierna worden afgelakt met de vlakvloeistof uit de kit om het geëtste oppervlak te preserveren. De kwaliteit van de lasnaad kan hierna visueel worden beoordeeld.

Veiligheidshandschoenen en aanbrengmiddelen van de etsvloeistof zijn in deze kit inbegrepen. De kit bevat tevens een handleiding en veiligheidsbladen.

Met deze testkit kunt u ongeveer 60 macro-etsen maken van lasnaden.


Voorbeeld van een macro-ets m.b.v. deze testkit van een dwarsdoorsnede van een lasnaad.

ge-ets gelast T-stuk
Voorbeeld van een macro-ets m.b.v. deze testkit aan een T-stuk: zowel de lasnaad en de Heat Affected Zone (HAZ) zijn zichtbaar.
Artikel TK03 macro-ets Lasnaden testkit voor aluminium

Dit is een professionele testkit voor het veilig, snel en eenvoudig macroscopisch etsen van dwarsdoorsnedes van lasnaden van aluminium ten behoeve van inspectie.
 Artikel TK04  macro-ets Lasnaden testkit voor roestvrij staal (RVS)

Dit is een professionele testkit voor het veilig, snel en eenvoudig macroscopisch etsen van dwarsdoorsnedes van lasnaden van roestvrij staal ten behoeve van inspectie.
Artikel TK02 Schuur- en polijstset voor lasnaden

Met de schuur- en polijstmiddelen uit deze set kan de doorgeslepen/gezaagde dwarsdoorsnede van de lasnaad eenvoudig en snel mechanisch worden geschuurd en gepolijst. Dit kunt u doen met uw (schroef)boormachine. Hierna kan de gepolijste dwarsdoorsnede van de lasnaad worden geëtst met de lasnaden macro-ets inspectie testkit (Artikel TK01).

Deze schuur- en polijstset bevat een steunschijf voor een boormachine en schuurpapier met diverse grofheden. Hiermee kunt u eventuele zaag/slijp sporen eenvoudig afschuren, waarna het oppervlak vlak wordt geschuurd en wordt gepolijst. Deze set bevat tevens een handleiding.

Met deze kit kunt u ongeveer maximaal tot 60 lasnaden schuren en polijsten.


   


 Etsmiddelen voor ijzer- en staallegeringen (voor microscopisch onderzoek)
 Etsmiddel  Kan gebruikt worden voor  Hoeveelheid
 Murakami's
 Gelegeerde chroomstalen
 Gietijzer
 100 ml
 Kallings 1
 Martensitisch roestvaststaal
 100 ml
 Kallings 2
 Roestvaststaal  100 ml
 V2A reagent
 Roestvaststaal  100 ml

Voor vragen naar overige etsmiddelen kunt u altijd contact met ons opnemen

Voor informatie over prijs, bestelling, levertijd of overige informatie:
E: info@matinspired.nl 
T:  +31 (0)40 75 161 75
M: +31 (0)6 155 744 98 
Levering naar België is ook mogelijkCopyright MATinspired Dr. Niels Kuijpers info@matinspired.nl +31 (0)40 75 161 75