Terugblik Workshop Metallografie 2022

In juni en in november 2022 hebben we onze tweedaagse workshop Metallografie gegeven op onze locatie Gate 2 op het Aeroparc Gilze-Rijen. Tijdens deze workshop werd praktisch ingegaan op de analyse van microstructuren van metalen (metallografie). We behandelden onder andere de monster voorbereiding (doorslijpen, inbedden, schuren, polijsten, etsen) en de beoordeling van de structuren met microscopie. De training werd gestart met een theoretisch gedeelte. Hierbij was er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. In de middag was er een practicum in ons eigen materiaalkundig laboratorium. Hierbij konden ook eigen mee gebrachte monsters worden bewerkt en bekeken onder een microscoop. Ook de tweede dag was er afwisseling van theorie en praktijk.

De deelnemers waren enthousiast over de workshop metallografie. Hieronder enkele reacties:

“Goed verzorgde training, in een normaal tempo uitgelegd. Trainer neemt de tijd om op alle vlakken kundig uitleg te geven.”

“Goed verzorgde en informatieve workshop waarin ik veel heb geleerd over verschillende voorbehandelingstechnieken en microstructuren.”

“De cursus is goed opgebouwd en wordt in een goed tempo gegeven, met goede afwisseling tussen theorie en praktijk.”

Nieuwe workshops in 2023
Dit jaar zullen we ook weer nieuw workshops geven. Op maandag 2 en dinsdag 3 oktober 2023 zal de workshop metallografie worden gegeven. Op maandag 6 en maandag 13 november 2023 zal de workshop metaalkunde worden gegeven.