Enkele praktijktips voor het gebruik van de TK11®(-HS) Chroom-6 Testkit

Inmiddels heeft u zelf ervaren dat u met de TK11® en de TK11®-HS Chroom-6 Detectie Testkits gemakkelijk kunt aantonen of er chroom-6 aanwezig is in een verflaag. Hieronder geven we enkele praktische tips die leiden tot optimale testresultaten:

1. Van tevoren schuren van verflaag
Voordat u een verfoppervlak gaat testen, moet u deze licht opschuren met schoon schuurpapier.
Zo legt u het eventueel aanwezige chroom-6 in de verf bloot, wat leidt tot een intensievere paarse verkleuring van de teststaaf.

2. Goed bevochtigen van de teststaaf
U dient de kop van de teststaaf van tevoren goed te bevochten met ca. 6 druppels testvloeistof, zodat de kop van de teststaaf helemaal nat is.
Een goede bevochtiging leidt tot de beste testresultaten omdat er dan genoeg vloeistof is waarin het chroom-6 uit de verf kan oplossen. Het flesje uit de testkit bevat voldoende vloeistof.

3. Zorg voor goede belichting
Kijk met een goede belichting naar de verkleuring van de teststaaf. Bijvoorbeeld buiten met daglicht, of binnen met helder kunstlicht. Meestal leiden chroom-6 verflagen tot een duidelijk paarse verkleuring.
Maar een lichtpaarse verkleuring van de teststaaf geeft ook aan dat er chroom-6 aanwezig is in een lage concentratie. Gebruik eventueel de nieuwe TK11®-HS (High Sensitive) testkit om nog lagere chroom-6 concentraties aan te kunnen tonen.

Meer informatie of een offerte aanvragen


Voorbeeld van de resultaten van de TK11®-Testkit

 

Voorbeeld van de resultaten van de nieuwe TK11®-HS testkit