Hands-on tips voor onze Chroom-6 Detectie Testkit

In ons laboratorium hebben wij praktische en gebruiksvriendelijke testkits ontwikkeld, waaronder de TK11 Chroom-6 Detectie Testkit. Door deze testkit te gebruiken kunt u zorgen voor een veilige werkomgeving voor u of uw medewerkers en voorkomt u blootstelling aan het giftige chroom-6. Als er geen chroom-6 aanwezig is blijft de teststaaf oranje en bij aanwezigheid van chroom-6 verkleurt de teststaaf rood/paars.

De testkits zijn uitgebreid getest onder diverse omstandigheden. De test is reproduceerbaar en is te gebruiken in een groot temperatuurbereik (getest tussen 4°C en 50°C).

Reproduceerbaarheid van de test

Op de onderstaande foto ziet u dat de kwaliteit van elke chroom-6 teststaaf constant is; elke teststaaf – uit diverse batches – geeft onder dezelfde laboratoriumomstandigheden een vergelijkbaar resultaat. Zoals u ziet is de test dus heel reproduceerbaar.

 

Toch kunnen de testresultaten soms verwarrend zijn als eenzelfde voorwerp op meerdere plekken wordt getest. Dan kan de ene teststaaf op één plek soms toch wat minder rood/paars verkleuren dan op een andere plek. Verschillen in testresultaten (de mate van rood/paarse verkleuring) worden dan veroorzaakt doordat op verschillende plekken van een voorwerp verschillende hoeveelheden chroom-6 aanwezig zijn (bijvoorbeeld vanwege een dunnere of dikkere verflaag), of doordat de verflaag anders is ingesneden/geschuurd waardoor er meer of minder chroom-6 oplost. Ondanks deze mogelijke verwarring blijft de boodschap: rood/paarse verkleuring = chroom-6 aanwezig!

Chroom-6 Detectie Testkit Offerte aanvragen