Nieuw: Extra gevoelige test om ook lage concentraties chroom-6 te detecteren

TK11-HS High Sensitive Chroom-6 Detectie Testkit

MATinspired introduceert een nieuwe chroom-6 testkit. Deze testkit is extra gevoelig voor lage concentraties chroom-6. Daarnaast blijft de kit geschikt om standaard chroom-6 verflagen te testen, zoals u dat van onze testkits gewend bent.
Om veilig te kunnen werken is het belangrijk vooraf te weten of de verflagen waarmee wordt gewerkt chroom-6 bevatten. Zorg er daarom voor dat u altijd een testkit bij de hand heeft. Hierdoor heeft u zonder tussenkomst van een laboratorium de testresultaten direct in handen en kunt u de nodige maatregelen nemen.

Hoe werkt het?
Het werkt simpel: u voert de test veilig zelf uit met behulp van een teststaaf en testvloeistof. Als de teststaaf uit de verpakking komt heeft deze een blauwe kleur. Na bevochtiging met de testvloeistof wordt de teststaaf wit en kan deze over een opgeschuurde verflaag worden gewreven. Als de wattenstaaf wit blijft, is er geen chroom-6 aanwezig. Als de wattenstaaf roze verkleurt, is er een lage concentratie chroom-6 aanwezig. Dit komt bijvoorbeeld voor in nieuwe verflagen met resten van oude chroom-6 houdende grondlagen of bij verf waarin bij het aanbrengen een beetje chroom-6 verf was vermengd. Kleurt de teststaaf paars, dan is er duidelijk sprake van een chroom-6 verflaag.

Meer weten?
De testkits bevat 25 teststaven en testvloeistof. Wilt u meer weten over deze nieuwe testkit? Klik dan op meer informatie: