Voorkom blootstelling aan het giftige chroom-6 met de TK11 Chroom-6 Detectie Testkit

Snel en gemakkelijk testen van oude verflagen en coatings, zodat u veilig kunt werken.

Chroom-6: de stof is de laatste jaren vaak in het nieuws geweest en dat is niet voor niks. Het is namelijk een zeer giftige stof die risicovol is voor mens en milieu. Na blootstelling door bijvoorbeeld het schuren, zagen, slijpen en branden van oude verflagen op diverse metalen constructies, kan het op termijn leiden tot ernstige gezondheidsschade, zoals kanker.

Zelf snel en nauwkeurig testen op chroom-6
Om veilig te kunnen werken is het belangrijk vooraf te weten of de verflagen waarmee wordt gewerkt chroom-6 bevatten. MATinspired ontwikkelde hiervoor de TK11® Chroom-6 Detectie Testkit. Dé manier om snel en gemakkelijk een chroom-6 test uit te voeren.

Het werkt simpel: U voert de test zelf uit. Deze bestaat uit een flesje met testvloeistof en een teststaaf. U maakt de teststaaf vochtig met de testvloeistof. Vervolgens wrijft u deze goed over de opgeschuurde ondergrond. Een deel van de verflaag lost nu op. Verkleurt de teststaaf duidelijk paars, dan is chroom-6 aanwezig.

Voorkom gezondheidsproblemen en schadeclaims
De TK11® Chroom-6 Detectie Testkit is handzaam en eenvoudig in gebruik. Zorg er daarom voor dat u altijd een kit bij de hand heeft. Hierdoor heeft u zonder tussenkomt van een laboratorium de testresultaten direct in handen en kunt u de nodige maatregelen nemen. U voorkomt wellicht schadeclaims en het belangrijkste: gezondheidsproblemen.

Over MATinspired B.V.
MATinspired B.V. is leverancier van diverse sneltesten voor onder andere chroom-6 en lood. De standaard TK11® Chroom-6 Detectie Testkit is voldoende voor het detecteren van standaard chroom-6 verflagen. Recent is een nieuwe testkit geïntroduceerd waarmee ook zeer lage concentraties chroom-6 in verflagen kunnen worden gedetecteerd.

Een testkit bestaat uit 25 zelftests. 

Werking van de TK11® Chroom-6 Test van MATinspired B.V.. De teststaaf verkleurt oranje als er geen chroom-6 aanwezig is. De teststaaf verkleurt paars als er chroom-6 aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in chroom-6 verflagen.