Metallografisch laboratorium

 

Gebruikmaking van ons metallografisch laboratorium
zelf uw metalen prepareren, etsen en de microstructuren analyseren

Wij stellen ons laboratorium graag voor u beschikbaar, zodat u zelf uw metalen kunt prepareren, etsen en de microstructuren kunt analyseren onder onze geavanceerde microscopen.

Het grote voordeel hiervan is dat u zelf de controle heeft over het onderzoek naar uw metalen. U kunt uw eigen metaal prepareren door middel van doorslijpen, inbedden, schuren en polijsten. Vervolgens kunt u de microstructuren analyseren met behulp van onze microscopen. Dit stelt u in staat om snel inzicht te krijgen in de eigenschappen van uw metaal. Onze laboratoriumfaciliteiten omvatten onder andere een doorslijpmachine, (automatische) polijstmachine, etsmiddelen en een hardheidsmeter, die allemaal tot uw beschikking staan.

Tijdens het prepareren en analyseren van uw monsters zullen onze experts u begeleiden, zodat u tot goede resultaten komt. Echter, als u niet genoeg ervaring heeft met het prepareren en analyseren van monsters, raden wij u aan om onze workshop metallografie te volgen. Deze workshop biedt u de nodige kennis en vaardigheden om optimaal gebruik te maken van onze laboratoriumfaciliteiten en de gewenste resultaten te behalen.

Naast het zelf prepareren van monsters, bieden wij ook de service om metallografische monsters voor u te prepareren. Wij kunnen gepolijste en/of geëtste ingebedde monsters voor u maken. Daarnaast voeren wij microscopische analyses uit aan metalen, zoals het bepalen van de microstructuur en het analyseren van scheuren.

Neem gerust contact met ons op voor verdere vragen of om een afspraak te plannen.