RVS 303 en zwavel identificatie testkit – TK14

 

 

RVS 303 en zwavel
Testkit - TK14
voor het identificeren van RVS 303

Deze testkit is geschikt voor het identificeren van RVS 303. Zo kunt u eenvoudig uw RVS materiaal controleren. Indien u een RVS 303 materiaal heeft, geeft de test een duidelijke zwarte uitslag.

Met deze testkit kunt u ongeveer 30 testen uitvoeren. Eén test duurt slechts 2 minuten.

• Levering is alleen mogelijk voor bedrijven.

U ontvangt onze offerte per e-mail binnen een of twee werkdagen.

Indien u hierna akkoord bent met deze offerte dan sturen wij u de testkit direct toe.

Gebruik

Deze testkit wordt gebruikt voor RVS 303 identificatie. U kunt eenvoudig en snel testen of uw roestvrij staal (RVS) type 303 dan wel type 304 is. Indien uw RVS van het type 303 is, dan geeft de test een duidelijke zwarte verkleuring. Deze verkleuring wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van zwavel in RVS 303. Bij 304 (of 316) blijft de test wit, omdat hier geen zwavel in zit.

Detectie van zwavel

Deze test kan ook voor andere type metalen gebruikt worden voor de detectie van zwavel.

Verschil RVS 303 en RVS 304

RVS 303 is door de toevoeging van het element zwavel erg geschikt voor verspaning. Zwavel heeft echter wel een nadelig effect op de vervormbaarheid, lasbaarheid en corrosieweerstand. RVS 304 (en 316) bevat geen zwavel. Hierdoor heeft RVS 304 een goede corrosieweerstand en is het makkelijk te lassen. In tegenstelling tot RVS 303 is RVS 304 lastig te verspannen.

Disclaimer
Hoewel dit product met de grootste zorg is samengesteld, kan MATinspired B.V. niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die voortvloeit uit het gebruik van of het contact met het product. Deze meetmethode is slechts een indicatie. MATinspired B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van de testresultaten.