Chroom-6 Detectie Testkit - High Sensitive - TK11®-HS

 

Chroom-6
Detectie Testkit - High Sensitive -
TK11® - HS

voor coatings, verflagen, oppervlaktevervuiling en stofdeeltjes
Patented

Deze testkit is extra gevoelig voor lage concentraties chroom-6. Daarnaast is de kit ook geschikt om standaard chroom-6 verflagen te testen, zoals u van onze testkits gewend bent. Om veilig te kunnen werken is het belangrijk vooraf te weten of de verflagen waarmee wordt gewerkt chroom-6 bevatten. Zorg er daarom voor dat u altijd een testkit bij de hand heeft. Hierdoor heeft u zonder tussenkomst van een laboratorium de testresultaten direct in handen en kunt u de nodige maatregelen nemen.

Met deze testkit kunt u naast verflagen ook coatings, oppervlaktevervuiling en stofdeeltjes testen op de aanwezigheid van chroom-6.

De testkit bevat 25 teststaven, testvloeistof, een testmonster, handleiding en veiligheidsinformatiebladen. De testkit is tenminste 6 maanden houdbaar.

Deze TK11®-HS Chroom-6 Detectie Testkit heeft een lage detectiegrens (ca. 0,1 g/kg = ca. 0,01 gewichts% chroom-6) en is uitermate nauwkeurig en betrouwbaar.

• Levering is alleen mogelijk voor bedrijven

U ontvangt onze offerte per e-mail binnen een of twee werkdagen.
Indien u hierna akkoord bent met deze offerte dan sturen wij u de testkit direct toe.

TK11-HS Chroom-6 Detectie Testkit - High Sensitive

Hoe werkt het?

Het werkt simpel: u voert de test veilig zelf uit met behulp van een teststaaf en testvloeistof. Als de teststaaf uit de verpakking komt heeft deze een blauwe kleur. Na bevochtiging met de testvloeistof wordt de teststaaf wit en kan deze over een verflaag worden gewreven. Als de wattenstaaf wit blijft, is er geen chroom-6 aanwezig. Als de wattenstaaf roze verkleurt, is er een lage concentratie chroom-6 aanwezig. Dit komt bijvoorbeeld voor in nieuwe verflagen met resten van oude chroom-6 houdende grondlagen of bij verf waarin bij het aanbrengen een beetje chroom-6 verf was vermengd. Kleurt de teststaaf paars, dan is er duidelijk sprake van een chroom-6 verflaag.

De roze of paarse verkleuring treedt alleen op bij aanwezigheid van het giftige chroom-6 (chroom VI) en niet bij andere (onschadelijke) chroomverbindingen zoals bijvoorbeeld chroom-3 (chroom III).

Over chroom-6

Chroom-6 wordt ook wel aangeduid als chroom VI, chroom(VI), Cr(VI), Cr6+, hexavalent chroom of zeswaardig chroom.

Verbindingen met chroom-6, zoals zinkchromaat, loodchromaat, strontiumchromaat en chroomtrioxide (CrO3), werden vroeger vanwege hun roestwerende eigenschappen veel gebruikt in de verf- en staalindustrie. Zo werd chroom-6 veel gebruikt in beschermende verf voor staal en aluminium voor onder andere vliegtuigen, treinstellen, militaire voertuigen en bruggen. Chroom-6 verf werd ook veel gebruikt voor onderdelen in gebouwen, zoals stalen kozijnen en radiatoren. Ook werd chroom-6 gebruikt voor het impregneren van hout (gewolmaniseerd hout) en looien van leer.

Deze stof is zeer giftig en kankerverwekkend. Het verwerken (bijvoorbeeld schuren) van oude verflagen met chroom-6 brengt dan ook grote gezondheidsrisico’s met zich mee, doordat er stof met chroom-6 vrijkomt en dan kan worden ingeademd of door de huid kan worden opgenomen.

Voor meer algemene informatie over chroom-6 kunt u terecht op de website van het RIVM.

Disclaimer
Hoewel dit product met de grootste zorg is samengesteld, kan MATinspired B.V. niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die voortvloeit uit het gebruik van of het contact met het product. Deze meetmethode is slechts een indicatie. MATinspired B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van de testresultaten.

Misschien ook interessant voor u:


Chroom-6

Detectie Testkit - TK11®

voor coatings, verflagen, oppervlaktevervuiling en stofdeeltjes

TK11 MATinspired Chroom 6 Detectie Testkit


Lood

Detectie Testkit - TK08

Voor verflagen, leidingen,
metaal en overige materialen