Chroom-6 Neutralizer - TK20

 

Chroom-6
Neutralizer - TK20
voor het neutraliseren van chroom-6-vervuilingen op metalen.

Met deze vloeistof kunt u eenvoudig chroom-6 vervuilingen op metalen verwijderen/neutraliseren. De vloeistof (0,5 L) kan worden aangebracht met behulp van een doek of een vernevelaar. Ook is het mogelijk om kleine onderdelen, zoals moeren en bouten, in deze vloeistof onder te dompelen. Hierna kunt u met de TK11 testkit controleren of het chroom-6 is verwijderd/geneutraliseerd.

Dit product is geschikt voor vervuiling op metaal, maar niet voor verflagen.

Levering is alleen mogelijk voor bedrijven.

U ontvangt onze offerte per e-mail binnen een of twee werkdagen.
Indien u hierna akkoord bent met deze offerte dan sturen wij u de testkit direct toe.

Chroom-6-vervuiling op verhit staal

Chroom-6 houdende verbindingen kunnen ontstaan op verhit chroomhoudend staal, zoals RVS. Deze metalen zijn vaak onderdeel van een machine en worden vanzelf verhit als deze machine in bedrijf is. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen van een scheepsmotor, turbine of windmolen. Vaak ontstaat een chroom-6 vervuiling als gevolg van een reactie van smeermiddelen met het staal tijdens verhitting. Deze verbindingen zijn giftig en moeten worden verwijderd voordat eventuele revisiewerkzaamheden kunnen plaatsvinden.

De gevormde chroom-6 verbindingen zijn vaak te herkennen aan een witte/groene stoffige laag op het metaal. Vaak is deze laag aanwezig op de plekken waar (anti-seize) smeermiddelen zijn gebruikt, zoals bij bouten en moeren.

Met behulp van de TK11® MATinspired Chroom-6 Detectie Testkit kunt u eenvoudig testen of er sprake is van een chroom-6 vervuiling op het staal. Als de chroom-6 verbinding wordt gedetecteerd, kan deze worden geneutraliseerd met de TK20 Chroom-6 Neutralizer.

Voorbeeld van een bout waarvan de chroom-6-vervuiling is verwijderd/geneutraliseerd met behulp van de TK20 Chroom-6 Neutralizer vloeistof.


Voor behandeling:

Voorbeeld van een bout met chroom-6-vervuiling. Deze vervuiling is te herkennen aan zijn witte of groene kleur. De teststaaf van de TK11 Chroom-6 Detectie Testkit is paars, wat aangeeft dat er chroom-6 aanwezig is.

 

 

Na behandeling met Chroom-6 Neutralizer:

Voorbeeld van een bout waarvan de chroom-6-vervuiling is verwijderd/geneutraliseerd met behulp van de TK20 Chroom-6 Neutralizer vloeistof. De teststaaf van de TK11 Chroom-6 Detectie Testkit is oranje, wat aangeeft dat er geen chroom-6 meer aanwezig is.

 

Werking van de TK20 Chromium-6 Neutralizer

Als de TK20 neutralizer vloeistof wordt aangebracht op het metaal, zal het aanwezige chroom-6 worden omgezet naar het niet-giftige chroom-3. Dit heet ook wel een reductiereactie.

Disclaimer
Hoewel dit product met de grootste zorg is samengesteld, kan MATinspired B.V. niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die voortvloeit uit het gebruik van of het contact met het product.