Wat is de levertijd van de TK11 chroom-6 testkit?

De testkit is op voorraad en is direct leverbaar. De testkit wordt via PostNL verzonden. Binnen Nederland heeft u de testkit meestal dus de volgende dag in huis. Verzendingen naar België kan een dag langer duren. De testkit kan indien gewenst ook altijd met expres post worden verzonden.

Is de TK11 chroom-6 testkit door iedereen te gebruiken?

De testkit bevat een duidelijke handleiding en veiligheidsinformatiebladen. De testkit kan daarom door ieder volwassen persoon worden gebruikt, en is eenvoudig uit te voeren. Uiteraard dienen de veiligheidsmaatregelen in acht te worden genomen (dragen van veiligheidsbril en handschoenen) zoals omschreven in de handleiding.

Is de TK11 en TK11-HS Chroom-6 Detectie Testkit voldoende nauwkeurig?

Bij het detecteren van chroom-6 gaan we uit van de RoHS richtlijn en de REACH verordening. Volgens de RoHS richtlijn is de maximale toegestane concentratie chroom-6 bepaald op 0,1 gewichts% chroom-6. Volgens de REACH verordening is de grensconcentratie bepaald op ca 0,05 gewichts%. De testkits TK11® en TK11®-HS kunnen deze chroom-6 concentraties in verflagen zonder problemen detecteren. Echte chroom-6 verflagen hebben concentraties welke over het algemeen nog hoger zijn dan 0,1 gewichts% waardoor deze altijd worden gedetecteerd met de TK11® test die u zelf uitvoert.

Zijn de resultaten van de chroom-6 testkit afhankelijk van de omgevingstemperatuur?

De Chroom-6 Detectie Testkit werkt het beste bij omgevingstemperaturen tussen de 4 °C en 50 °C. Hierbij zijn zowel het testoppervlak als de testkit (inclusief teststaven en testvloeistof) op de betreffende temperatuur gebracht. Het testresultaat (de mate van paarskleuring van de teststaaf) is onafhankelijk van de omgevingstemperatuur. De testkit is dus in ieder geval te gebruiken tussen 4 °C en 50 °C.

Zijn laboratorium testen beter dan de TK11 testkit?

In het onderstaande nieuwsbericht hebben we enkele voordelen van onze testkit op een rij gezet:
Enkele voordelen van de TK11 Chroom-6 Detectie Testkit ten opzichte van laboratorium testen. 

Zijn er naast verflagen ook andere toepassingsmogelijkheden van de Chroom-6 testkit?

Ja, naast verflagen is het ook mogelijk om chroom-6 te detecteren in stoflagen en contaminatielagen. Verhitte smeermiddelen op roestvast staal kunnen bijvoorbeeld soms chroom-6 bevatten, welke kan worden gedetecteerd met de testkit.

Menu