Nital Macro-ets Kit – TK01

 

 

Nital Macro-ets Kit - TK01
voor stalen lasnaden

Dit is een professionele Nital testkit van MATinspired voor het veilig, snel en eenvoudig macroscopisch etsen van dwarsdoorsnedes van lasnaden van staal ten behoeve van interne inspectie of voor kwalificatie (bijvoorbeeld NEN1090). U bepaalt met behulp van deze kit de diepte en de kwaliteit van de lasnaad. Eventuele scheuren of holtes in de lasnaad worden ook zichtbaar gemaakt. Deze kit is onder andere geschikt voor constructiestaal zoals S235, S275 en S355.

Met deze test kit kunt u ongeveer 60 macro-etsen maken van lasnaden.

Naast etsvloeistoffen, lakvloeistof en schuurpapier zijn tevens veiligheidshandschoenen en aanbrengmiddelen van de etsvloeistof in deze kit inbegrepen.

Levering is alleen mogelijk voor bedrijven.

U ontvangt onze offerte per e-mail binnen een of twee werkdagen. Indien u hierna akkoord bent met deze offerte dan sturen wij u de testkit direct toe.

Gebruik

De lasverbinding dient zelfstandig te worden doorgeslepen of -gezaagd. Vervolgens dient de lasnaad handmatig vlak te worden geschuurd met het schuurpapier uit deze kit. Hiervoor kan eventueel ook de mechanische schuur- en polijstkit worden gebruikt (Artikel TK02). Vervolgens kan er veilig worden geëtst met de tweecomponenten nital etsvloeistoffen uit de kit. De geëtste lasnaad wordt hierna afgelakt met de vlakvloeistof uit de kit om het geëtste oppervlak te preserveren. De kwaliteit van de lasnaad kan hierna visueel worden beoordeeld.

De voordelen van deze kit zijn:

  • Eenvoudig en snel: de vloeistof is met deze kit eenvoudig en snel aan te brengen, waardoor u snel resultaten heeft.
  • Veilig: de testkit kan veilig worden opgeslagen en gebruikt. De kit is voorzien van een uitgebreide handleiding en veiligheidsinformatiebladen.
  • Zeer lange houdbaarheid: de testvloeistoffen zijn jaren houdbaar, zodat u deze test kit kan gebruiken wanneer u wilt.
Een professionele test kit voor het eenvoudig macroscopisch etsen van dwarsdoorsnedes van lasnaden van staal voor inspectie of kwalificatie.

Voorbeeld van een macro-ets m.b.v. deze test kit aan een T-stuk: zowel de lasnaad en de warmte-beïnvloede zone (Heat Affected Zone) (HAZ) zijn zichtbaar.

 

Disclaimer
Hoewel dit product met de grootste zorg is samengesteld, kan MATinspired B.V. niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die voortvloeit uit het gebruik van of het contact met het product. Deze meetmethode is slechts een indicatie. MATinspired B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van de testresultaten.