Over ons

 

Veilig werken is voor iedereen van belang. MATinspired draagt met de zelftesten voor de detectie en identificatie van een diversiteit aan chemische stoffen bij aan een schonere en veiligere werkomgeving.

Wij ontwikkelen in eigen huis diverse testkits die u zelf kunt uitvoeren. Hiermee kunt u gemakkelijk en zonder tussenkomst van een laboratorium stoffen identificeren en daarna de stappen nemen die nodig zijn om veilig te kunnen werken. Denk aan testkits voor giftige stoffen zoals chroom en lood, maar ook identificatie van verschillende typen metaal en onderzoeken van de kwaliteit van lasnaden.

Onze testkits zijn onder andere geschikt voor gebruik in de bouw, industrie, schildersbedrijven, metaalbewerkers en onderhouden van gasturbines.

Over MATinspired

MATinspired B.V. ontwikkelt en verkoopt testkits waarmee organisaties zelf materiaalonderzoek kunnen doen. “Het midden- en kleinbedrijf heeft hier vaak geen eigen deskundige voor in dienst. Dan is het heel prettig als je op locatie zelf kunt testen of een lasnaad goed is gezet en of er giftige stoffen in je materiaal zitten.” zegt oprichter en natuurkundig ingenieur Niels Kuijpers.

 

 


Onafhankelijk werken

MATinspired is met een eigen laboratorium gevestigd op Gate2 in Rijen in Nederland. “Ons laboratorium voldoet aan alle eisen die u van een laboratorium mag verwachten. Daardoor zijn we flexibel, kunnen we snel schakelen en onafhankelijk werken.”

Kant-en-klaar testen
“Zelfs wanneer je geen expert bent op het gebied van materiaalkunde, kun je deze tests goed uitvoeren”, vertelt hij over de testkits voor verschillende metalen, verbindingen en gifstoffen. “Je hoeft alleen maar de stappen te volgen. Vergelijk het met een kant-en-klaar maaltijd: alle ingrediënten staan netjes afgewogen klaar. Het enige dat je hoeft te doen is het te bereiden.”

Innovatie
MATinspired blijft ontwikkelen, innoveren en aansluiten op de vragen uit de markt. We streven naar een breed pakket aan testkits voor het identificeren en detecteren van uiteenlopende chemische stoffen.

 

Betrouwbaarheid

Onze testkits kennen een hoge mate van betrouwbaarheid. Zo voldoen de chroom-6 testkits aan diverse Europese richtlijnen zoals de RoHS-richtlijn en de Reach-wetgeving. 

Veilig en eenvoudig zelf testen

De zelftest voert u eenvoudig en snel ter plekke uit en u ziet direct het resultaat. Dit in tegenstelling tot de laboratoriumtest waar u enkele dagen moet wachten op de testuitslagen.

Snelle levering binnen
en buiten Europa

Wij leveren vanuit Nederland. Na de offerteaanvraag via deze website ontvangt u een prijsopgave en gaan wij na akkoord direct voor u aan de slag. U heeft de testkits binnen enkele werkdagen in huis (afhankelijk van het land van bestelling).

Ontwikkeling in eigen huis

De testkits worden in eigen huis geproduceerd. Zo hebben we het ontwikkelproces, kwaliteitscontrole- en borging in eigen hand. De kwaliteit van onze producten wordt continu verbeterd. 

Overzicht testkits MATinspired