Actueel

Actueel

MATinspired B.V.

04/07/2019
Vanwege de verdere professionalisering van MATinspired heeft er een herstructurering plaatsgevonden en heeft MatInspired haar activiteiten overgedragen aan MATinspired B.V.  Verder verandert er niets in onze dienstverlening. U kunt van ons vanzelfsprekend nog steeds dezelfde service verwachten als u van ons gewend bent.

MATinspired breidt laboratoriumfaciliteiten uit voor klanten

28/05/2019
Rijen, mei 2019 - Bij MATinspired, gespecialiseerd in materiaal- en schadeonderzoek, hebben we onze laboratoriumfaciliteiten uitgebreid. Zo hebben we de beschikking over nieuw laboratoriummeubilair en zijn er extra zuurkasten geplaatst. Hierdoor zijn we extra toegerust op het uitvoeren van onderzoek en ontwikkeling van onze producten en het uitvoeren van onderzoek voor onze klanten. Verder worden de extra faciliteiten gebruikt bij de practica van onze workshops metaalkunde en metallografie. In de zuurkasten worden bijvoorbeeld metalen geëtst ten behoeve van microscopisch onderzoek. Klanten kunnen ook zelf gebruikmaken van onze laboratoriumfaciliteiten om monsters te prepareren voor microscopisch onderzoek.  

Workshop Metallografie gegeven door dr. ir. Niels Kuijpers

02/10/2018
Heb je te maken met kwaliteitsproblemen van jullie metalen? Zoals breuken, te veel insluitingen, afwijkingen van de specificatie, hardingsproblemen, problemen met coatings, etc. Dan zal de tweedaagse Workshop Metallografie op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november je verder kunnen helpen. Inmiddels bestaat MATinspired alweer 10 jaar en in deze jaren heb ik veel materiaal- en schadeonderzoek uitgevoerd, waardoor ik veel praktijkervaring heb opgedaan. Deze ervaring zal ik met plezier met je willen delen. Tijdens deze workshop richt ik me vooral op de metaalkunde achter de metallografie. Omdat ik onafhankelijk ben van leveranciers zal ik niet uitweiden op de werking van specifieke apparatuur. Ik zal me vooral richten op hoe we de microstructuren zichtbaar moeten maken van metalen; bijvoorbeeld met verschillende preparatie- en etsmethodes. Hiernaast zal ik ook verder ingaan op de interpretatie en herkenning van de microstructuren, bijvoorbeeld van ferriet, perliet, austeniet en martensiet. De workshop wordt in kleine groepen gegeven in mijn materiaalkundig laboratorium waardoor je gemakkelijk in contact komt met co-collega's en ervaringen kunt uitwisselen. Ook is het mogelijk om nadien zelf gebruik te maken van ons lab. Met vriendelijke groet, Niels Kuijpers   Meer informatie of direct inschrijven

Voorkom ernstige gezondheidsproblemen als gevolg van loodverf met behulp van de Lood Detectie Testkit

11/09/2018
Wat je moet weten over het gevaar van blootstelling aan loodverf?
Loodhoudende stofdeeltjes kunnen vrijkomen na het schuren en/of slijpen van oude verflagen. Hiernaast kunnen oude verflagen uit zichzelf al beginnen te schilferen waardoor loodhoudende deeltjes vrijkomen Zo kan dit stof in het lichaam terechtkomen door middel van bijvoorbeeld inademing. "In het lichaam stapelt een groot deel van het lood zich op in het skelet; de rest blijft in het bloed zitten. Wanneer iemand lang is blootgesteld aan lood, kan er bloedarmoede ontstaan en de werking van de nieren en de vruchtbaarheid kan worden verstoord. Bij kinderen kunnen lage gehaltes lood in het lichaam al zorgen voor een verstoorde ontwikkeling van het zenuwstelsel, wat zich kan uiten in gedragsstoornissen en in een verminderde intelligentie." (Bron, RIVM)  

Voorkomen is beter dan genezen!
Wilt u weten of uw verflaag, metaal, coating of ander materiaal lood bevat, om gezondheidsrisico’s en milieuclaims te voorkomen? Gebruik dan de loodtestkit van MATinspired voor een snel en betrouwbaar antwoord. De test is snel en eenvoudig en doordat hij u helpt schade (-claims) te voorkomen, kunt u er veel ellende en geld mee besparen. Meer informatie Lood Detectie Testkit