Actueel

Actueel

Met deze testkit kunt u testen of er chroom-6 aanwezig is in uw verflaag, coating of vloeistof.

Hands-on tips voor onze Chroom-6 Detectie Testkit

17/12/2019
In ons laboratorium hebben wij praktische en gebruiksvriendelijke testkits ontwikkeld, waaronder de TK11 Chroom-6 Detectie Testkit. Door deze testkit te gebruiken kunt u zorgen voor een veilige werkomgeving voor u of uw medewerkers en voorkomt u blootstelling aan het giftige chroom-6. Als er geen chroom-6 aanwezig is blijft de teststaaf oranje en bij aanwezigheid van chroom-6 verkleurt de teststaaf rood/paars. De testkits zijn uitgebreid getest onder diverse omstandigheden. De test is reproduceerbaar en is te gebruiken in een groot temperatuurbereik (getest tussen 4°C en 50°C).
Reproduceerbaarheid van de test
Op de onderstaande foto ziet u dat de kwaliteit van elke chroom-6 teststaaf constant is; elke teststaaf - uit diverse batches - geeft onder dezelfde laboratoriumomstandigheden een vergelijkbaar resultaat. Zoals u ziet is de test dus heel reproduceerbaar.   Toch kunnen de testresultaten soms verwarrend zijn als eenzelfde voorwerp op meerdere plekken wordt getest. Dan kan de ene teststaaf op één plek soms toch wat minder rood/paars verkleuren dan op een andere plek. Verschillen in testresultaten (de mate van rood/paarse verkleuring) worden dan veroorzaakt doordat op verschillende plekken van een voorwerp verschillende hoeveelheden chroom-6 aanwezig zijn (bijvoorbeeld vanwege een dunnere of dikkere verflaag), of doordat de verflaag anders is ingesneden/geschuurd waardoor er meer of minder chroom-6 oplost. Ondanks deze mogelijke verwarring blijft de boodschap: rood/paarse verkleuring = chroom-6 aanwezig! Chroom-6 Detectie Testkit Offerte Aanvragen  

MATinspired B.V.

04/07/2019
Vanwege de verdere professionalisering van MATinspired heeft er een herstructurering plaatsgevonden en heeft MatInspired haar activiteiten overgedragen aan MATinspired B.V.  Verder verandert er niets in onze dienstverlening. U kunt van ons vanzelfsprekend nog steeds dezelfde service verwachten als u van ons gewend bent.

MATinspired breidt laboratoriumfaciliteiten uit voor klanten

28/05/2019
Rijen, mei 2019 - Bij MATinspired, gespecialiseerd in materiaal- en schadeonderzoek, hebben we onze laboratoriumfaciliteiten uitgebreid. Zo hebben we de beschikking over nieuw laboratoriummeubilair en zijn er extra zuurkasten geplaatst. Hierdoor zijn we extra toegerust op het uitvoeren van onderzoek en ontwikkeling van onze producten en het uitvoeren van onderzoek voor onze klanten. Verder worden de extra faciliteiten gebruikt bij de practica van onze workshops metaalkunde en metallografie. In de zuurkasten worden bijvoorbeeld metalen geëtst ten behoeve van microscopisch onderzoek. Klanten kunnen ook zelf gebruikmaken van onze laboratoriumfaciliteiten om monsters te prepareren voor microscopisch onderzoek.  

Workshop Metallografie gegeven door dr. ir. Niels Kuijpers

02/10/2018
Heb je te maken met kwaliteitsproblemen van jullie metalen? Zoals breuken, te veel insluitingen, afwijkingen van de specificatie, hardingsproblemen, problemen met coatings, etc. Dan zal de tweedaagse Workshop Metallografie op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november je verder kunnen helpen. Inmiddels bestaat MATinspired alweer 10 jaar en in deze jaren heb ik veel materiaal- en schadeonderzoek uitgevoerd, waardoor ik veel praktijkervaring heb opgedaan. Deze ervaring zal ik met plezier met je willen delen. Tijdens deze workshop richt ik me vooral op de metaalkunde achter de metallografie. Omdat ik onafhankelijk ben van leveranciers zal ik niet uitweiden op de werking van specifieke apparatuur. Ik zal me vooral richten op hoe we de microstructuren zichtbaar moeten maken van metalen; bijvoorbeeld met verschillende preparatie- en etsmethodes. Hiernaast zal ik ook verder ingaan op de interpretatie en herkenning van de microstructuren, bijvoorbeeld van ferriet, perliet, austeniet en martensiet. De workshop wordt in kleine groepen gegeven in mijn materiaalkundig laboratorium waardoor je gemakkelijk in contact komt met co-collega's en ervaringen kunt uitwisselen. Ook is het mogelijk om nadien zelf gebruik te maken van ons lab. Met vriendelijke groet, Niels Kuijpers   Meer informatie of direct inschrijven