Zout Detectietest – TK21

 

Zout
Detectietest -TK21
voor de detectie van resten zeezout of strooizout op metaal

Met deze test kunt u resten zout op uw metaal detecteren. Dit zout kan bijvoorbeeld komen van zeewater of van strooizout. Zout leidt vaak tot versnelde corrosie/roest van metalen, wat dus kan leiden tot aanzienlijke schade van metalen producten.

Met deze druppelfles (15 ml) kunt u circa 100 testen uitvoeren.

 

Uitvoering van de test

De test is eenvoudig. Met behulp van de druppelfles kunt u enkele druppels van de zilvernitraat oplossing aanbrengen op elk type metaal. Als er chlorides aanwezig zijn - zoals zeezout of strooizout - zal de oplossing hiermee reageren en ontstaat er een melkachtige witte kleur.

Enkele toepassingen van deze test

Met deze test kunt u bijvoorbeeld de lege laadruimte van zeeschepen controleren op zeewater-residuen - oftewel resten van zeezout. Zo kunt u voorkomen dat nieuwe ladingen metaal gecontamineerd worden met zeewater, wat kan leiden tot roest en schade. Het wordt daarom aangeraden om altijd deze zout detectietest aan boord te hebben.

Hiernaast kunt u met deze test bijvoorbeeld controleren of zout-residuen aanwezig zijn op het aangeleverd metaal. Tijdens transport kan er bijvoorbeeld al zeezout of strooizout op het metaal terecht gekomen zijn.

Achtergrond

Deze test detecteert het chloor in het zout (natriumchloride). Deze test bevat zilvernitraat als reagens en wordt daarom soms ook wel een zilvernitraattest genoemd.

TK21 MATinspired Chloride Detectietest (zilvernitraattest)

Levering is alleen mogelijk voor bedrijven.

U ontvangt onze offerte per e-mail binnen een of twee werkdagen. Indien u hierna akkoord bent met deze offerte dan sturen wij u de testkit direct toe.

Disclaimer
Hoewel dit product met de grootste zorg is samengesteld, kan MATinspired B.V. niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die voortvloeit uit het gebruik van of het contact met het product. Deze meetmethode is slechts een indicatie. MATinspired B.V. is niet verantwoordelijk voor de uitkomst van de testresultaten.